background

Tre energibyer på top-10 i grøn udvikling

Tre af energibyerne ligger i top-10 på Dis barometer over kommuner, der prioriterer grøn udvikling.
Nummer 1 på listen er Skive Kommune, mens Ringkøbing – Skjern indtager 3. pladsen og Hjørring Kommune er placeret som nummer 8.
Også Høje – Taastrup Kommune er flot med på en plads som nummer 21, mens Horsens og Frederikshavn ligger midt i feltet.
Listen bygger dels på interviews med virksomheder i alle kommuner og dels på tilgængelig statistik. DI har spurgt til tilfredshed med kommunens prioritering af bæredygtige og grønne indkøb, kommunale indsatser, der bidrager til en klimavenlig omstilling i virksomheder og om kommunens fokus på at fremme bæredygtig transport.
Statistikken består af andelen af genanvendt affald, energimærker på kommunale bygninger, erhvervsbygninger med fjernvarme eller varmepumpe samt kommunens andel af vedvarende energi.
Det er andet år i træk, Skive Kommune indtager førstepladsen i grøn omstilling. Borgmester Peder Chr. Kirkegaard (V) siger, at Skive Kommune er meget stolt af den grønne førertrøje.

- Det er især virksomhedernes vurdering af os, der har givet placeringen. I Skive Kommune lægger vi meget høj vægt på dialogen med erhvervslivet. Den er forudsætningen for, at vi kan udvikle vores egn og skabe nye arbejdspladser, siger Peder Chr. Kirkegaard.