Sønderborg udvalgt som europæisk klimaby

EU City Mission programmet under Europa-Kommissionen har udvalgt Sønderborg Kommune som én af 100 byer til "Climate-Neutral and Smart Cities Mission". 

Som én af 100 byer i hele EU er Sønderborg Kommune udvalgt til "Climate-Neutral and Smart Cities Mission" (Missionen for 100 klimaneutrale og smarte byer i 2030). Det har Europa-Kommissionen, der står bag EU City Mission programmet, netop offentliggjort.

Sønderborg skal sammen med København, Aarhus og de 97 andre udvalgte byer hjælpe Europa-Kommissionen med at omsætte ambitiøse klimamålsætninger til klimahandlinger og ny innovation og på den måde vise vejen for øvrige europæiske byers klimaomstilling.

Udvælgelsen glæder Sønderborg borgmester, Erik Lauritzen.

Jeg synes, at det er bekræftelse på, at vi med hele vores klimaindsats og i særdeleshed med ProjectZero har gjort det rigtige i Sønderborg-området med at arbejde frem mod et CO2-neutralt energisystem i 2029. Det understreger, at vi tør gå foran, og at vi kan lære andre byer, hvordan de bedst kan lave en grøn omstilling. Vi har iført os den grønne førertrøje, og at EU giver os et så stort kvalitetsstempel bør fylde os med stolthed over den proces, vi er i fuld gang med i Sønderborg Kommune, siger han og understreger, at udvælgelsen er med til at bekræfte valget af Sønderborg som værtsby for årets IEA-konference.

Sønderborg Kommune er valgt ud blandt et stærkt ansøgerfelt på 377 byer fra alle EU-medlemsstater, og udvælgelsen understreger kommunens ambition om at blive en klimaneutral og smart by i 2030. 

Arbejdet for Missionen for 100 klimaneutrale og smarte byer i 2030 går snart i gang, og allerede den 11. maj 2022 er der velkomst webinar for alle udvalgte byer. Næste skridt derefter er en Bymissionskonference midt i juni i Bruxelles.