background

Følg antallet af elbiler i dit sogn

I Ringkøbing – Skjern Kommune kan man nu følge antallet af elbiler i sit eget sogn.
Topscoreren er Hvide Sande, hvor 6,84 % af alle biler er elektriske. Det er lidt over 1/16.
På kommunens hjemmeside er der et opdateret kort med antallet af elbiler i alle 47 sogne i Ringkøbing -Skjern Kommune.

Fra 1469 til 10.00 elbiler
I alt er der i dag 1469 elbiler i Ringkøbing – Skjern Kommune, og det tal skal ifølge kommunens klimaplan stige til 10.000 inden år 2030. De skal erstatte benzin- og dieselbiler, som der i dag er over 35.000 af i kommunen.

Offentlig transport og delebiler kan ikke løse transportopgaven i en stor og tyndt befolket kommune. Derfor arbejder Ringkøbing – Skjern Kommune målrettet på at få så mange som muligt til at skifte benzin- eller dieselbilen ud med en elektrisk.

Over 100 offentlige ladestandere
Et af midlerne er et tæt net af ladestandere, som nu er etableret med kommunens hjælp. Der er nu over 100 offentlige ladestandere med to udtag spredt over hele kommunen. Det gælder både i de større byer, Ringkøbing, Skjern, Tarm, Videbæk og Hvide Sande og i langt de fleste landsbyer.

Kommunen har tidligere spurgt sit borgerpanel om barrierer for at skifte til elbil. Det er rækkevidde, antallet af ladestandere og afstanden mellem ladestanderne. Her viste svarene, at kun 10 % af elbilejerne oplevede de problemer, de på forhånd havde frygtet.

Rugbrødsmotor
Målet med indsatsen er at nedbringe CO2 udledningen. Her udgør transport lidt over 18 % i Ringkøbing – Skjern Kommune, så 10.000 elbiler vil gøre en forskel. Men cykler er også en del af løsningen. Rigtig mange korte ture i byen kan klares på cykel, enten med rugbrødsmotor eller med hjælp fra et batteri. Her er der penge at spare for den enkelte og gratis motion.

Tjek elbilkortet her