background

Daginstitution i Horsens får Guld i bæredygtighed

En ny stor daginstitution i Bygholm Bakker i Horsens Kommune skal bygges så bæredygtigt, at den kan certificeres med Guld efter DGNB-standarder.

"I Horsens Kommune står miljø og klima højt på dagsordenen, og det betyder, at vi også skal tænke bæredygtighed ind, når vi bygger nye kommunale bygninger. Som kommune skal vi hele tiden forsøge at trække mere i den bæredygtige retning. Det her byggeri skal gerne være det første af mange kommunale nybyggerier, som skal DGNB-certificeres", siger Peter Sørensen (S), borgmester i Horsens Kommune.

DGNB er en international standard, som ud fra objektive kriterier bæredygtigheden i et byggeri både før, under og efter. En uddannet DGNB-auditor gennemgår byggeriet og giver point for en lang række kriterier. Det er meget detaljeret, men handler i korte træk om at bruge bæredygtige materialer, at bruge færrest mulige ressourser og at sikre, at materialerne kan bruges igen, hvis huset skal rives ned. Også indeklimaet scorer point i DGNB-certificeringen.

”Vi har øje for den cirkulære og bæredygtige tankegang. Det er godt for vores miljø, for fremtidens generationer og for de børn og voksne, der får deres daglige gang i den nye institution”, siger borgmesteren.

Den nye bæredygtige daginstitution bliver på knap 1400 kvm og får plads til 150 børn. Hvis der bliver behov for det, kan institutionen udvides til 220 børn.

Horsens Byråd har nedsat en tænketank, der skal arbejde med den grønne omstilling. Den hedder GRO og forkortelsen står for Grøn Ressource Omstilling. Se mere her