CO2-negativ bydel i Middelfart

Naturbyen er den enkle titel på en ny bydel sydøst for Middelfart, som skal være CO2-negativ – ved at binde mere CO2 end den udleder.
220 huse i klynger af 15-25 skal opføres i en ny skov, og byggeriet skal tilpasses skoven, der først og fremmest har spiselige afgrøder, som beboerne i Naturbyen kan nyde godt af.
- Middelfart Kommune vil være blandt de mest progressive og nytænkende kommuner, når det kommer til at finde konkrete løsninger for at mindske vores aftryk på klimaet. Med Naturbyen hæver vi barren for fremtidens boligkvarterer, siger borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen.
Det er også et led i Middelfart Kommunes succesfulde bosætningspolitik. Kommunen vokser og har konstant behov for nye, bæredygtige boliger.
Naturbyen er et udviklingsprojekt, som arkitektfirmaet EFFEKT har udviklet med Middelfart Kommune. I øjeblikket er projektet udstillet på en stor arkitekturbiennale i Venedig. Sideløbende er Middelfart Kommune i dialog med investorer og udviklere, som kan føre projektet ud i livet.
Alle huse skal naturligvis være energineutrale, og energiforsyningen skal baseres på energifællesskaber, så hele området bliver selvforsynende med egen fossilfri energi.