background

Attraktivt tilskud kræver energimærke

18/11-2020

Intet energimærke – intet tilskud.
Så klar er meldingen fra Energistyrelsen, der administrerer de nye attraktive ordninger med at få tilskud til energirenovering i år 2021. Her kan boligejere få op til 175.000 kr., hvilket ProjectZero har beregnet til op til 35% af udgiften til en energirenovering. ProjectZero opfordrer derfor husejerne til allerede nu at få energimærket ejendommen. Projektleder Charlie Lemtorp fra ProjectZero fortæller, at der allerede nu er ventetid i Sønderborgområdet på at få udarbejdet et energimærke. Han tilføjer, at man også kan søge tilskud til at få udarbejdet energimærket. Det ligger typisk på 1000-3000 kr. Sætter man huset til salg, er energimærket også et krav.

Revet væk på to uger
Tilskuddet er en del af den klimaaftale et stort flertal i Folketinget indgik den 30. oktober. Boligejere kan få støtte til isolering, energivinduer, ventilation og til at skrotte olie- eller gasfyr. Her i 2020 var der også en pulje til energirenovering. Den var på 245 mio. kr., og den pulje var væk på to uger.

Energitjek i energibyerne
Energibyerne har gennem årene gennemført adskillige store og små projekter med at gennemføre energitjek i private boliger. For alle med et hus, der er over 10 år gammelt, er der penge at spare ved at plukke løs af de frugter, et energitjek byder på. Besparelser på el- og varmeregning er som bekendt skattefrie, og de varer ved år efter år. Med det solide statstilskud bliver der råd til at plukke flere frugter og dermed spare endnu mere energi. Op imod 40 pct. af det danske energiforbrug stammer fra vores boliger, og der er stadig millioner af kilo CO2 at hente ved at isolere, styre og bruge grøn energi.